onsdag 19 september 2007

Resebloggen del 4: Troyes – Aire sur l´Adour

En ren resedag. Vi satt i bilen strax efter klockan nio på morgonen och tuggade motorväg hela dagen. Vi skulle inte göra några avstickare – men när vi kom in i Loiredalen så kom vi på att några slott skulle vara kul att se. I en timme var vi ute på småvägarna - i kilometer hann vi cirka 39. Sedan insåg vi att motorvägarna må vara tråkiga - men man kommer fram. Ute på motorvägen l´Aquitane så körde vi 22 mil på en timme och 45 minuter.
Snittfarten är alltså 40 km/h på småvägarna mot 125 km/h på motorvägen. Dom franska motorvägarna är i ett fantastiskt skick där man till och med passerar vägarbetena relativt obemärkt. Inte alls lika hetsigt som på tyska autobahn, och mycket glesare trafik vilket förmodligen förklaras av vägtullarna som gör att många undviker motorvägarna.
Vi stannade i Aire sur l´Adour, cirka 25 km från Brumonts vingårdar som vi ska besöka i morgon. Vi värmde upp med ett gott Madiran-vin till middagen som avnjöts på en relativt bra pizzeria i denna stad där det mesta i restaurangväg var stängt klockan 19.

Inga kommentarer: