söndag 2 september 2007

Höstgrävning

Hösten har kommit alldeles för tidigt i år. Många blommor har precis hunnit till sin blomning - men hur kul är det när det är regn, blåst och åtta grader. På fredag morgon var det is på bilrutan - men dahliorna (mycket frostkänsliga) klarade den attacken och fortsätter blomma.
På lördag gjorde jag lite höstgrävning. Lirte tidigt men vi åker ju bort andra halvan av september och nästa helg har Lena sin halvsekelfest.
Till de sälla jaktmarkerna åkte mitt jordgubbsland: mycket jobb - lite bär. I en sopsäck hamnade även bergsklinten som förstör vårt stora blomland på baksidan i två somrar. Den brer ut sig värre än ogräset och kväver allt omkring sig.
Nu är det ett par kvadratmeter tomma till våren att fylla med någon ny växt. Vad återstår att se.
När Lena kom från jobbet gjorde vi ett ryck ut i skogen för att plocka lingon. På en dryg halvtimme hade vi fyllt en femlitershink och säkrat lingonsylten för åtminstone den kommande vintern (vi är inga storkonsumenter).
Helgens vin:
Jurassique, vit bourgogne, chardonnay, 89 kr. Ett syskon till vår favorit Kimmeridgien. Den här är också god och prisvärd. Men smakar betydligt mer av ekfat.
Chateau Bouscassé (04), Frankrike, Sydväst, Madiran. Druvorna tannat och cabernet sauvignon. Lika bra som alltid, perfekt balans mellan frukt, syra och mjuka tanniner. Om drygt två veckor är vi där: i på Chateau Bouscassé i Madiran i sydvästra Frankrike..! /T

Inga kommentarer: