måndag 17 september 2007

Reseblogg, avsnitt 1: Luleå-Ahlhorn

Lördag klockan 07.30 kom vi iväg från Luleå för den första tunga etappen till Göteborg. Bra precis 15 timmar senare var de cirka 128 milen avverkade. Vi bytte förare cirka var 20:e mil samtidigt som vi tog korta kaffe-/matpauser. Svåger A tog emot med en förberedd delikatesstallrik och ett glas vitt vin (Yalumba, riesling). Sedan somnade vi snabbt och sov gott.
Dag två: motorväg nästan hela vägen. Över Öresundbron (300 SEK i inträde till detta fantastiska byggnadsverk) till Rödby. Ingen kö till färjan, vi körde ombord direkt och bakom oss stängdes bommen (en bil blev kvar!) och innan vi kommit upp på däck var färjan på väg.
Dyr och läbbig lunch på båten. Över hundralappen för ”fish & chips”.
Från Puttgarden i Tyskland var planen att vi skulle ta oss till Holland. Men vägarbetena på autobahn var många och köerna sniglade sig fram långa sträckor.
Efter Bremen var det dags att börja leta logi. Slumpen förde oss till Ahlhorn, ett litet samhälle man inte visste fanns, storlek som Älvsbyn eller nåt. Men login blev en vinstlott. Altes Posthaus med jättefräscha rum och en riktigt bra frukost för totalt 59 euro. Vi åt även en bra middag i hotellets restaurang på kvällen. Anka med vinbärssås för lena, fläskfilé med roquefortsås för min del. Vi provade en chianti (2003 Guiccardini Strozzi) från vinlistan – men den hade sett sina bästa dagar.

1 kommentar:

Frida sa...

Va!? Vägarbeten på vägarna genom europa!? Sååååå konstigt! *ironi* Har ni lika tur som vi hade så lär ni få se många sånna, och fler bilköer ;-)
Hoppas vädret blir lyckat för er... och skicka gärna hit lite värme med posten!
//J o F