onsdag 26 september 2007

Reseblogg del 11: Cognac - Auxerre

Förmiddagen ägnades åt studiebesök hos konjakstillverkaren Otard. Det såg motigt ut till att börja med, ingen engelsk guidning "eftersom säsongen var över", och på Hennessy var dom både snorkiga och klantiga (orkar inte förklara...).
Men när den franska turen på Otard skulle starta så var det inga fransmän med - så den blev på engelska i alla fall. Det var dessutom en riktigt bra tur med en blandning av historia och konjak. Byggnaden där Otard håller till är nämligen det slott som Francois I av Frankrike föddes i. Och Baron Otard som startade konjaksföretaget härstammar från Tromsö och är alltså längre norrifrån än oss.
Sedan startade vi hemresan. Motorvägen norrut och vi avslutade med en sväng mot Chablis där vi i morgon tänkte köpa lite vitt vin (95 % rött hittills) innan vi fortsätter mot Hamburg.
Planen är att ta färjan från Puttgarden tidigt på fredag morgon och vara i Göteborg senast kl 16 för diverse affärsbesök. Sedan ska vi köra hem till Luleå under lördagen - bara dom tyska vägarbetena kan hindra dessa planer.
I dag terroriserades vi av ett franskt vägarbete som gjorde att den planerade vägen till Auxerre snirklade sig fram på långsamma småvägar sista 15 milen. Och fransk vägskyltning... jag säger bara "merdre!!!"
Väl framme var dom centrala hotellen fullbelagda och vi hamnade på motorvägsdito med 100 långtradare parkerade utanför. Ingen restaurang men en cafeteria med matcantin.

Inga kommentarer: