måndag 24 september 2007

Reseblogg del 9: Bordeux - Libourne

I dag var vi snabbt ur startblocken, hoppade över frukosten på det ocharmiga hotellet och åkte in till centrala Bordeaux. Vi promenerade en runda förselagen ur vår Frankrike-bok. Det näst mest överraskande var att den rundan passerade hor-kvarteren. Det mest överraskande var att det var tre damer (den äldsta 60+) som redan börjat jobba klockan 9.30.
Vi stoppade på turistbyrån och bokade via den in två vingårdsbesök under eftermiddagen. Här kostade den servicen 5 euro (gratis på andra ställen).
Vi började på Chateau Lacrorix-Bages i Pauillac, körde sedan till Margeaux och Chateau Giscours. Presentationen var likartad på båda ställena, proffsiga med opersonliga. Vinmässigt var Giscours ett eller två snäpp bättre (men också dyrare). Vi fick smaka en -99 av deras andravin och köpte två flaskor. På Lacrorix-Bages hade vi svårare att bestämma oss och köpte en av varje av de tre vin vi smakade.
Sedan skulle vi till Saint Emilion och tyckte oss ha gott om tid. Vi borde lätt hinna fram innan turistinformationen stängde kl 18.30.
Då hade vi inte räknat med trafikkaos på motorvägen runt Bordeaux. När vi kom ut på den stod trafiken still. Vi nådde Saint Emilion precis för att få dörrarna på turistinformationen låsta framför oss :(
Dessutom var alla hotell på orten fullbokade (och dom kostade 140 euro natten så lika bra det). Så vi fick åka tillbaka till Libourne där vi fick det sista lediga rummet (50 euro) i ett slitet men rent och prydligt hotell.
Hela Libourne är för övrigt en otrevlig bekantskap: skitigt, fyllon, skräpigt, knarkare, ödsligt, mörkt. Måtte bilen få stå i fred i natt.

Inga kommentarer: