fredag 17 april 2009

Vinvecka i Kalifornien1: Turistfällan


Efter en vinvecka i San Francisco ska man så klart inte dra någon generell slutsats. Men det går inte att förbise att inte mycket av det som smakades gjorde något bestående intryck.
Mina förväntningar på överekade fruktbomber kom på skam. En hel del var gott. Men det mesta var profillöst – och alldeles för högt prissatt. $20 var någon slags minipris och $30 normalpris på de flesta håll, och då talar vi alltså 170-250 SEK i dagens växelkurs. Ett skräckexempel: i tobakshandeln på hörnet vid vårt hotell fanns Cuvet Margot för $45 (125 SEK på SB).

Jag återger några ögonblicksbilder ur vinveckan over there, ihågkomna av olika anledningar (inte alltid positiva):

Pang - rakt i turistfällan första dagen. Promenad i hamnområdet Fishermans Wharf. Längst ut på Pier 39; lunch i form av clam chowder i surdegsbröd (krabbsoppa i en skål av bröd) med caesarsallad – och utsikt över de halvtama sjölejonen (jo, dom ligger på bryggorna i bildens bakgrund). Klar turistfällevarning, men då kändes det att vi var på semester. Vinet Sunset chardonnay doftade exotiska frukter och hade ung fräsch smak med en del kryddor på slutet. Kenwoods chardonnay som fanns i det andra glaset och förlorade matchen var rejält ekad och hade toner av gröna äpplen, gräs och fat i doft och smak.

Inga kommentarer: