lördag 28 juli 2007

Kyrkbyns kök - rekommenderas!

Vi hade hört goda vitsord på förhand om restaurangen Kyrkbyns kök. Vi hade alltså en del förväntningar - men blev ändå inte besvikna.
Helt klart är det här en av Luleås bästa restauranger just nu.
Vi åt båda "Norrländska tapas" till förrätt. Det vill säga små smakbitar av rökt sik, rökt lax, rökt renkött och rökt renhjärta, samt en löjromsmousse och mandelpotatiscreme. Supergott - och förhållandevis mycket mat för att vara en förrätt. Den kostade endast 90 kronor och är otroligt prisvärd.
Vi tog olika varmrätter. Tjälknöl på renkalv och kalventrecote (210 kr). Välkomponerade och välsmakande rätter båda två.
tyvärr var vi lite snåla och gick på den billigaste chiantin (Bartali) som dryck. Den var fruktig men lite platt, skulle nog inte kostat mer än 70-80 kr på Systemet. Men detta var vårt eget fel - vi borde ha unnat oss ett bättre vin, för det var maten värd.
För övrigt cyklade vi dit och tillbaka. En sådan tur på knappa två mil är ju vardagsmat för oss numera. På hemvägen fick Lena punktering ett par kilometer hemifrån.

1 kommentar:

Susanne sa...

Vi har ju då spenderat kvällen med en tur till junkön på laponia istället :) Där var det också god mat och trevligt trots att vi fick stå ut med dragspelsmusik. Det var uppskattat av gamlingarna (Eva, Olof och Ingrid)i alla fall.