torsdag 1 januari 2009

Nyår på Kulturens hus

Vi valde i år att testa nyårsfirandet på Kulturens hus i Luleå. Trerätters middag plus entrésnacks och ostbricka vid tolvslaget för 995 kr inklusive vin.
Snacksen: Tapenad- och parmesanfylld smördegsrulle, färskostbollar med räkor, kycklinglevermousse på crostini. Serverades med Åkeson mousserande vin. Betyg: 2/1 (maten/vinet).
Förrätt: Tapas ned smaker från Norrbotten: Mousse av rökt renhjärta och gravat reninnanlår (delbetyg 3), Västerbottenspaj med löjrom lök och gräddfil (4), rökt anka med syltade kantareller (2), tartar av gravad lax med tunnbrödchips (4). Vin: Chateau Bonnet (3). Totalbetyg: 3/3.
Varmrätt: Helstekt oxfilé med madeirasky, rosmarinrostade grönsaker, inbakad kantarellpotatis. Vin: Rawensvood Vinters Zinfandel. Betyg: 3,5/3 (minus för ett smaklöst potatismos).
Efterrätt: Vit chokladmousse, havtornssorbet och hallonsås. Vin: Vinsanto del Chianti. Betyg: 3,5/3,5.
Ost och vin (glömde kolla flaskorna - men det var något ordinärt mousserande: Betyg: 2/2.
Vi hade inga höga förväntningar på mat och vin. Totalt sett var det aningen bättre än väntat.
Levande musik bjöds i form av dansbandet Zerix. Betyg. 0,25.
Fyrverkeriet på Tolvslaget just utanför fönstret är ställets verkliga dragplåster och anledningen till att vi testade detta. Vi tyckte det skulle vara bekvämt att få se fyrverkeriet inne i värmen. Men det var inte alls samma sak som att stå ute, det blev lite som att se det på TV - ingen känsla.
Vi kan tänka oss att göra om detta ett annat nyår - men då går vi i alla fall ut på terrassen och ser fyrverkeriet.

Inga kommentarer: