söndag 24 juni 2007

Midsommar


I vår strävan att inte fastna i traditioner så firade vi midsommar på ett för oss helt nytt sätt i år. På midsommarafton packade vi tält, fiskegrejor och lite finkläder och tog ut nya bilen på dess första längre tur.
Första stopp var Kamlunge en bit upp efter Kalixälven. Där hittade vi en perfekt campingplats på en tallhed en lagom bit ovanför den brusande forsen.
Vi fiskade en stund. Lena fick en fin harr, och undertecknad en rejäl gädda på cirka 3 kilo. Därefter grillade vi hedhavd köttbit och foliepaket med potatis, grönsaker och fetaost. Det var rent gudomligt gott att äta ute tillsammans med 2/3 flaska vin av märket Copertino.
Vinet (italiensk) är på druvan negroamaro som nästan alltid passar perfekt till grillat med tillbehör.
Vi fiskade en stund till efter maten, drack sedan upp det sista av vinflaskan innan vi la oss i tältet samtidigt som klockan passerade midnatt och solen försvann bakom tallarna för en timme eller så.
På midsommardagen fortsatte fisket. Var sin harr och en tvåkilosgädda blev resultatet. Vid 13-tiden fortsatte midsommarresan mot Övertorneå.
Vi checkade in en fin campingstuga och duschade och fräschade upp oss. Sedan var det dags för midsommarens höjdpunkt: middag på Kattilakoski Gastronomi (se egen rubrik).
Efter middagen promenerade vi en runda genom att öde Övertorneå (förutom en raggande epa-traktor som hann med fem varv på bygatan under vår promenad).
Efter en god natts sömn tog vi hemvägen via Haparanda och Ikea, som avverkades på en knapp timme. Vi skulle bara ha några dörrknoppar och en skåpinsats för sopsorteringen).
Strax efter klockan 14 var vi hemma och kunde fortsätta att slappa i det underbara midsommarvädret (sol och +25). /T

Inga kommentarer: