söndag 18 april 2010

Tatachilla


Tillsammans med B. lyckades jag ta mig till regionfinal i Munskänkarnas vinprovningstävling. Sektiontävlingen gick riktigt bra, 15 poäng med mersmak, hade vi hållit fast vid första intrycket hade vi varit nära full pott.
Men nu gick det alldeles åt skogen. Tror vi nådde 11,5 poäng (av 24) efter att ha missat de vita vinerna kapitalt (sauvignon blanc/Sancerre, riesling/Alsace och silvaner/Franken)..
Ett av vinerna som vi prickade in var detta: Tatachilla Shiraz.
Doftar mörka bär, nära blåbär - kryddat med eukalyptus i massor. Har du som jag haft svårt att hitta de australiska eukalyptustonerna är detta ett tacksamt övningsobjekt.
I munnen är det fruktigt, eldigt och riktigt strävt. I alla fall när jag som under tävlingen smakade och spottade. Då var det som ett finkornigt sandpapper i munnen efteråt. Jag tog med resterna av flaskan hem och drack den till söndagskycklingen - då var den inte alls lika sträv.
Ett småtrevligt vin när man känner för något mindre finstämt. Det här drar fram med pukor och trumpeter - men det är i alla fall raka led och taktfast marsch.

1 kommentar:

Ingvar Johansson sa...

Jag tyckte också att Tatachilla var helt OK. Jag placerade det förvisso i sydafrika m south australia som andrahandsval.