fredag 16 oktober 2009

Robert Mondavi private selection Pinot noir 2005


Vi firade tioårsdagen av vår första dejt med att gå ut och äta på samma krog som då: Cooks krog i Luleå - en institution i Restaurangluleå som sett i stort sett likadan ut i cirka 30 år.
Maten har varit lokal toppklass, men i dagsläget är den endast lite över medel. Tråkigt oengagerad och okunnig personal - det är ju så mycket trevligare att få en liten presentation av den maträtt och det vin man beställt, än att den bara ställs fram med ett pliktskyldigt "smaklig måltid".
Vi åt en Halstrad pilgrimsmussla med sparris- och tryffelrisotto, liten örtsallad och hyvlad parmesan och drack ett glas champagne, Castellane. Blommig doft, liten restsötma i smaken av gula äpplen och apelsin. Maträtten var trevlig och väl tilltagen för att vara en förrätt, en syrlig dressing på örtsalladen var pricken över i:et.
Till varmrätt åt vi Grillad kalvbiff med päroncognacsås, gratinerad rotfruktskaka, smörfrästa murklor och friterad lökringar. Köttet och rotfruktskakan var "så där", såsen skaplig, murklorna godast. Till det drack vi Robert Mondavi private selection Pinot noir 2005. Jordgubbig doft, fräsch syra, smak av röda bär och en antydan till mognadstoner, slank munkänsla. Bra matvin, men naturligtvis inte värd restaurangpriset 645 kr (169 på SB).

4 kommentarer:

Ulrik sa...

Det är aldrig ock att öka priset från 169 till 645 för att dra en kork......

http://www.new.facebook.com/home.php#/group.php?gid=51232078374

Ingvar Johansson sa...

Det var det jävligaste jag har hört. Nästan 4xbolagspriset !! Jag skulle aldrig någonsin sätta min fot på det stället.

Tommy sa...

Nä, det är egentligen oacceptabelt. Men förmodligen har näringsidkarna i Luleå någon slags kartell eftersom prisbilden är likartad på alla ställen.

Tommy sa...

Joinar för övrigt facebookgruppen omedelbart.