onsdag 27 augusti 2008

Flyttning II

Även om Tommy klagar så har vi bara ETT lass kvar i garaget. Vi har lejt bort städningen, vilket även inkluderar bortkörning av skräp. Vi hade Jonas och Kim att springa i trappen. Så det har gått väldigt bra och smidigt, trots Tommys klagomål.

Sedan har vi några lådor kvar att packa upp, några kvadratmeter mindre och några färre garderober att stuva in sakerna in. Men det måste man se som en utmaning och ett utmärkt tillfälle att strukturera upp en del ägodelar.

Lägenheten vi fått tag på är riktigt kul, ett av Luleås äldre hus, byggt i början av 1900-talet. Det ägdes och beboddes ursprungligen av en finare familj. Takhöjden ligger runt 3 meter.

Idag har huset gjorts om till ett större antal lägenheter med både positiva och negativa effekter. Jag tycker att till viss del har de förstört ursprungscharmen med dåliga renoveringar, samtidigt så finns gamla innerdörrar kvar. Kuriosa i sammanhanget är att vår trapp upp till lägenheten är en gammal pig-trapp. Den är brant, dubbelt så lång som en vanlig trapp, endast ca 70 cm bred och trappstegen är så korta att en hel fot inte ryms på steget.

Riktigt intressant med andra ord, speciellt när vi skulle ha upp möblerna!! Mina söner gjorde verkligen rätt för sig.

Själva processen från det vi köpte Kallviken, sålde huset och fått lägenheten har gått väldigt fort. Vi köpte Kallviken den 13 juni, annonsen på vårt hus var ute i början av juli. Vi skrev första avtalet två veckor senare, köparna ville vara inne 1 september. Så det var bara att jaga efter lägenhet, eftersom vi inte hade en aning om var vi skulle flytta. Fredagen den 15 augusti skrev vi på kontraktet för lägenheten och den var tom så att vi kunde flytta in i lugn och ro.

Nu börjar det kännas som om det går att andas ut igen och börja leva strukturerat med träning, arbete och fritid. Min träning har legat nere sedan i juni och jag ska springa tjejmilen i Stockholm på söndag. Kul....

Inga kommentarer: