Munskänkarnas Luleåsektion firade 40 år med en härlig jubileumsbankett på lördag kväll. Vinprofilerna Håkan Larsson och Bengt-Göran Kronstam bjöd på en lättsam Vinduell.
Maten levererades av Kyrkbyns kök och matsal och imponerade till och med på Larsson & Kronstam som ätit och druckit det mesta.
Meny:
Rökt havsöring, jordärtspuré, halstrad havskräfta
Sotad renrack, murkelfylld potatisterrine, tjäderpaté, sparristimbal, tia maria demi
Franska ostar, svartvinbärskompott, pistagenötbisqutti
Varm chokladfondant, rismjölksglass, karamellcrunch
Kvällens viner:
1999 Pol Roger Blanc de Blancs
2001 Muller-Catoir Mussbacher Eselhaut Rieslaner Spätlese
2005 Comte Lafond
1994 Sassicaia
1988 Domaine de Chevalier
2000 Quinta do Crasto Vintage Port
2004 Errázuriz Don Maximiano Founder’s Reserve
1998 Moscatel de Setubal
2002 Rotari Rosé
Av vinerna så var den inledande champagnen lysande med frisk syra och en massa spännande mineraltoner och brödigt slut. De båda mogna, röda vinerna till varmrätten likaså. Sassicaian vann doftmatchen medan Domaine de Chevalier smakade bäst. Portvinet tillsammans med Roquefort-osten fick också smaklökarna att gråta av lycka.
2019 Seghesio Family Vineyards Zinfandel Cortina
2 veckor sedan
1 kommentar:
Oj vad gott det låter!
Skicka en kommentar