tag:blogger.com,1999:blog-4961809030843721671.post1035638443774156412..comments2013-07-05T08:45:51.103+02:00Comments on Viner som tapetserat min gom: Fantin Nodãr en fulsnygg elefantTommyhttp://www.blogger.com/profile/06334140463823990657noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4961809030843721671.post-28746647809544126722009-06-11T09:02:28.766+02:002009-06-11T09:02:28.766+02:00Nej Tommy, det tror jag faktiskt inte. Fantin Noda...Nej Tommy, det tror jag faktiskt inte. Fantin Nodar tar inga sådana genvägar.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4961809030843721671.post-1243691119427467632009-06-07T21:48:53.647+02:002009-06-07T21:48:53.647+02:00Eller "tepåsar" med ekspån i ståltanken....Eller "tepåsar" med ekspån i ståltanken.Tommyhttps://www.blogger.com/profile/06334140463823990657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4961809030843721671.post-40607690423660232772009-06-07T21:31:46.240+02:002009-06-07T21:31:46.240+02:00Kanske ett exempel på fantomek ?Kanske ett exempel på fantomek ?Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4961809030843721671.post-12780926966125647402009-06-07T21:24:31.909+02:002009-06-07T21:24:31.909+02:00Nog smakade och doftade den väldigt mycket ek för ...Nog smakade och doftade den väldigt mycket ek för att inte ha legat på fat.Tommyhttps://www.blogger.com/profile/06334140463823990657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4961809030843721671.post-38583513683736093252009-06-07T20:45:21.717+02:002009-06-07T20:45:21.717+02:00Hej Tommy. Utifrån vad jag utläsa av producentens ...Hej Tommy. Utifrån vad jag utläsa av producentens hemsida så lagrar man inte sin Friulano på ek utan bara på ståltank. Däremot vilar vinet på jästfällningen en tid. När Fantin Nodar använder ek sår är det fransk sådan från Allier. Gäller ff a deras röda och deras dessertviner.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4961809030843721671.post-5380725814050203372009-06-06T14:35:26.900+02:002009-06-06T14:35:26.900+02:00Tack för förklaringen om druvsorten! Känner du til...Tack för förklaringen om druvsorten! Känner du till något om den ek som används? Jag tyckte att ek-karaktären var så annorlunda att jag gissade på slovensk eller ungersk ek. Den kändes i alla fall inte fransk.Tommyhttps://www.blogger.com/profile/06334140463823990657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4961809030843721671.post-4152644672871549902009-06-06T10:30:59.324+02:002009-06-06T10:30:59.324+02:00Tocai eller Tocai Friulano fölroade rätten till si...Tocai eller Tocai Friulano fölroade rätten till sitt namn och kallas numera bara Friulano, Det pågick ju en strid mellan ungerska, franska o italienska intressen där till slut ungrarna gick segrande ur striden med ett EU-beslut i ryggen. Märkligt men sant. Det här har väckt mycket ont blod i Friulien då Tocai är "nationaldruvan" En del odlare tycker det är ok med Friulano andra har valt att göra VdT eller IGT-viner utan att andvända druvnamnet på flaskan. Radikon har valt att vända på namnet o kallar sin Friulano för Jacot. På annat håll kallas druvan för Sauvignonasse eller Sauvignon Vert. Precis som du så blev jag lite småförtjust i Fantin Nodar. Jag skulle gärna se fler viner från Friuli på systemet. Både röda och vitaIngvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.com