onsdag 31 oktober 2007

Pearlshop o felparkering

Tänk vad kul att få skriva Pearlshop i rubriken, det här inlägget kommer att till största del handla om jobbet. Jag tog bilen till Pearlshop idag och på vägen ringde jag till fastighetsförvaltaren för att fråga om jag kunde tjuvlåna en parkeringsplats på baksidan. Jag fick Ok och ställde mig där. Vid lunchen ringde Tommy och berättade att en upprörd man ringde och sa att vi felparkerat. Det visade sig att den ena handen inte vet vad den andre gör, det fanns ett temporärt kontrakt på parkeringen, så det var bara att flytta bilen.

I övrigt så har hela dagen gått åt till planera för hantverksmässan i helgen. Dels att se vad för halsband, pärlor och tillbehör som ska med, hur de ska skyltas med osv. Sedan har jag plockat ihop de bord, hyllor o stolar som ska med.

Vi kommer att ha två ytor på mässan, dels själva montern men även en yta där vi kommer att ha snabbkurser i smycketillverkning. Det känns som en liten utmaning. Det ska bli jätteroligt och se hur det fungerar.

Tommy har fixat våra nya affischer vi kommer att använda på mässan. En del av dom kommer vi att kunna använda i butiken också sen. Våra nya brochyrer kom idag. De var helläckra, Tommy får klart godkänt.

Mina söner har varit här på en gemensam födelsedagsmiddag. J fyllde år i söndags och K fyller år på måndag.

tisdag 30 oktober 2007

Superhuslig

Idag har jag ägnat större delen av dagen åt hushållet än till Pearlshop, det är inte det vanligaste. Jag började med en 5-km runda innan jag tog bilen och körde iväg med lite skräp. Sedan var det bara att stressa hem för att ge min kära make en hemlagad lunch.

På pearlshop har jag marknadsfört vår närvaro på hantverksmässan till var och varannan kund. Tommy har skapat en ny brochyr som de sagt skulle komma idag, men inte det. Hoppas att den kommer imorgon så att vi får se den innan vi behöver den i helgen.

Det märks att julhandeln har tagit fart hos våra kunder. Den ligger lite före där eftersom många tillverkar själva för att ge bort i julklapp eller för att sälja på julmarknader.

Efter arbetsdagens slut så cyklade jag hem för att äta en god middag, som min kära make hade lagat åt mig. Han klagar över att det är så lite sås och mycket grönt nu i maten, kaninmat tror jag han kallade det. Men jag har gått ner 5 kilo sedan i augusti, så det är inte så dumt.

När jag sedan hade städat köket gjorde jag en spenat och räkpaj på resterna av middagen. Vi hade färsk spenat och den brukar inte vara så trevlig att spara.

måndag 29 oktober 2007

Men ändå flitiga

Även om vi är lata bloggare så är vi desto mer energisk i övrigt. Förutom att Tommy arbetar på vårt föredrag, brochyr till Pearlshop, varumärkesstämpel, layout för "inflyttningskort", så har han även en hel del på jobbet.

Jag kör med mina kurser och skissar på den förändring som vi påbörjade i helgen på Pearlshop. Vi har kastat ut våra gamla bänkar i det inre rummet och satt in nya skåp med en vit skiva. Det blev både ljusare och mer överskådligt. Med den nya versionen kommer jag också att kunna nyttja väggarna på ett bättre sätt förutom att jag fått härliga lagerutrymmen för smådelarna. Det är lite kvar att göra så Tommy bara suckar över mig och menar att jag snart borde vara nöjd.

Lördagen ägnade jag mig åt att försöka få lite ordning trots att vi hade öppet under omstuvningen. Söndagen var det kursdags igen. Men innan det hann vi vara ute och jogga. Tommy lurade mig också till att basta innan jag for in till kursen så jag var där i sista minuten. Fast det var det värt.

måndag 22 oktober 2007

Lata bloggare

Vi är inte så flitiga på att blogga, men vi är inte värst, det kan vi se på våra länkar, fy på er!!!!!

Men vi är desto flitigare i övrigt. Största delen av vår tid har vi ägnat till att arbeta. Tommy, på sluttampen av förändringen av NSD:s layout och jag har haft en hel del kurser på Pearlshop, både möhippor och nybörjarkurser.

Hela föregående helg gick jag kurs i att arbeta med silverlera. Ett helt fantastiskt material. Lika lätt att arbeta i som lera och när man bränner det så blir det 99,9 % silver. OCh det bästa är att hela kostnaden är helt avdragsgill skattemässigt i Pearlshop. Tänk vad härligt underbart det är med företagande.

Vi är även så lyckligt förunnade att våra ungar (20-31 år) fyller år den här perioden. Det börjar och slutar med Tommys och däremellan har vi alla mina. Suck o stön. Det är bara EL som fyller år på våren. Fördelen med D är att jag kan skylla på hans födelsedag för att hälsa på Cornelia.

Vi har köpt en crosstrainer, (som vissa tycker att man inte kan ha) men det är en stor fördel att träna när man själv vill oavsett väglag och väder. Jag räknar med att kunna jogga ett litet tag till innan jag fjompar ut för halka och mörker. /L

lördag 6 oktober 2007

Nyhetsprovning, oktober

Nyhetsprovning med Munskänkarna i torsdags. Tre röda och tre vita stod på programmet.
A Amarone, 2003, 195 kr. Italien, Venetien. Druvor: corvina, rondinella, cabernet sauvignon.
Färg: mörkröd med tegelfärgad mognadston. Doft: Medelstor sötvarm. Smak: Solmogen frukt, russin, eldig, liten sötma. Lång lite kärnig eftersmak. God men dyr.
Pisano Pajaros Pintado 2006, 79 kr. Uruguay. Druvor: Tannat, Syrah, Viognier.
Färg: mörkröd. Doft: Medelstor sötvarma körsbär. Smak: Syrlig attack, mörka bär och viol. Orent slut med kvalmig beska. Långt ifrån våra franska tannat-favoriter.
Finca el Puig 2002, 179 kr. Spanien, Priorat. Druvor: Garnacha, carinena, cabernet sauvignon m fl.
Färg: Tät, blåröd. Doft: Stor med många nyanser - svarta vinbär, läder, fat. Smak: Svarta vinbär, körsbär, läder, fat. Lever inte riktigt upp till doften ännu. Om ett par år? Ett spännande vin med potential. Klart prisvärt.
De Bortoli 2006, 69 kr. Australien, south-east. Druvor: gewürztraminer, riesling.
Färg: ljusgul. Doft: rosor och parfym. Smak: söt och parfymerad. Sliskigt och läskigt vin.
Zondernaam 2006. 119 kr. Sydafrika, western cape. Druva: chardonnay.
Färg: vattnigt ljusgul. Doft: ek, rök, äpple. Smak: Ek, ek, ek och lite gula äpplen där bakom. Gillar man ek så...
Graham Beck, blanc de blanc, 2002, 149 kr.
Färg: ljusgul. Doft: gröna äpplen, bröd. Smak: Äpplen, grapefrukt, bröd. Mycket god, ett bra champagnealternativ.

måndag 1 oktober 2007

Vinresan i bilder


Eftersom vi inte lagt upp några bilder från vår vinresa i förra veckan så har jag kompenserat det genom att lägga upp dom som ett webbalbum med en massa bilder. Gå in på webbalbumet genom att klicka här.